PGD Črnomelj

Bodite dobrodelni

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun. Izpolnite obrazec na spodnji povezavi in ga pošljite po pošti.

Izpolnite obrazec

V zadnjem letu so nam pomagali

Zahvalili bi se vsem, ki nam pomagate.

Mizarstvo Jože Sedlar s.p.

ESOL

Bar Piccolo

Strojno ključavničarstvo Vrlinič

A-SPRINT d.o.o.

Elektronika Hrovat s.p.

EE SYSTEMS, Tomaž Strmec s.p.

Hutar Trgovina

Peter Šterbenc

Tamburaška skupina Vodomec

Ključavničarstvo Matej Adlešič

Pekarna Lara Lady d.o.o.

ViDIT

Tako kot vsako leto, se je del operative tudi letos v sredini decembra odpravil na strokovno ekskurzijo. Letošnji cilj je bila štajerska regija, kjer smo si ogledali Prostovoljno gasilsko društvo Ptuj, mikropivovarno Bevog Brewery in Gasilska brigada Maribor.

Dan se je začel zgodaj zjutraj, ko smo odrinili izpred gasilskega doma. Najprej smo se ustavili pri kolegih iz Ptuja. Pri njih smo bili izredno lepo sprejeti in njihov poveljnik nam je resnično dobro predstavil društvo in njihovo delovanje.

PGD Ptuj je eno izmet najstarejših gasiskih društev v Sloveniji, saj je bilo ustanovljeno že leta 1870. So društvo 4. kategorije in opravijo približno 200 intervencij letno.

Sledil je ogled mikropivovarne Bevog. Pivovarna spada med najboljše v svetu, saj se lahko pohvalijo z kar nekaj priznanji in nagradami. Med drugim je bilo eno izmed njihovih piv izbrano za tretje najoljše pivo na svetu.

Na koncu smo obiskali še poklicne kolege iz Maribora. Tudi tam so nas lepo sprejeli in nam razkazali ter predstavili delovanje njihove enote.

Gsilska brigada z svojo osnovno dejavnostjo pokriva območje 145km2 in 113000 prebivalcev, skupno pa pokriva slabih 1000km2 in 210000 prebivalcev. Po kategorizaciji spadajo v 7 kategorijo. Letno opravijo okoli 700 intervencij.

Nato je sledilo pozno kosilo in pot domov.

Vsekakor bomo nadaljevali z tradicijo strokovnih ekskurzij, saj se lahko na tak način ogromno naučiš.