PGD Črnomelj

Zadnja intervencija

Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami 03.10.19

Ob 17.34 je v gozdu pri Črnomlju krajan izgubil zavest. Gasilci PGD Črnomelj smo ga prenesli iz gozda do reševalnega vozila in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi.

Bodite dobrodelni

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun. Izpolnite obrazec na spodnji povezavi in ga pošljite po pošti.

Izpolnite obrazec

V zadnjem letu so nam pomagali

Zahvalili bi se vsem, ki nam pomagate.

Mizarstvo Jože Sedlar s.p.

Harvey Norman

Noktus

ESOL

Bar Piccolo

Strojno ključavničarstvo Vrlinič

A-SPRINT

Elektronika Hrovat

EE SYSTEMS, Tomaž Strmec

Hutar Trgovina

Peter Šterbenc

Tamburaška skupina Vodomec

Ključavničarstvo Matej Adlešič

Pekarna Lara Lady

ViDIT

Ob 25. obletni samostojnosti Republike Slovenije

 Vodstvo PGD Črnomelj in GZ Črnomelj na sprejemu ob 25. obletnici samostojnosti Republike Slovenije  Na povabilo ameriške Ambasade v RS se je vodstvo PGD Črnomelj  odzvalo ter šlo na ameriško vojaško križarko USS Monterey ,ki se je zasidrala v luki Koper v počastitev Dneva državnosti. 

Na sprejem smo povabili tudi vodstvo GZ Črnomelj ,ki se je z nami udeležilo obiska ladje .Na ladji nam je kapitan DeGregory razkazal prostore in opremo ter nas seznanil z misijo le te. Po svečanem sprejemu in pogostitvi smo imeli neformalne razgovore s premierom Cerarjem,  osrednjim govorcem na svečanosti.pogovori so tekli o vlogi našega društva v belokranjski regiji, pri čem smo izpostavili vizijo našega razvoja ter težave in probleme, ki nas pestijo. O podpbni tematiki je stekel pogovor tudi z nekaterimi DZ  RS, ki so tudi bili na sprejemu. Ob koncu našega obiska smo imeli srečanje z ameriškim veleposlanikom Robert B. Hartley-em ter našim častnim članom vojaškim atašejem v RS Todd-om Scattini-jem.  

Nekaj urinkov si lahko ogledate v foto galeriji.

 

PREDSEDNIK PGD ČRNOMELJ  JOS ASANI