PGD Črnomelj

Zadnja intervencija

Požari na sredstvih cestnega prometa 15.09.2020

Ob 1.31 sta na Trgu svobode v Črnomlju goreli parkirani osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj smo zavarovali kraj, pogasili požar ter s termovizijsko kamero pregledali zid bližnje stavbe. Vozili sta popolnoma uničeni.

Bodite dobrodelni

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun. Izpolnite obrazec na spodnji povezavi in ga pošljite po pošti.

Izpolnite obrazec

V zadnjem letu so nam pomagali

Zahvalili bi se vsem, ki nam pomagate.

Tjt Burazer trgovina in Agroproizvodnja d.o.o.

ESOL

Strojno ključavničarstvo Vrlinič

ViDIT

Mizarstvo Jože Sedlar s.p.

Leopold Papež

Leopold Papež, rojen leta 1932, je kot devetnajstletnik leta 1951 postal član PGD Črnomelj in mu ostal zvest skoraj polnih sedemdeset let. V teh letih je pustil neizbrisen pečat v vrstah domačega društva, zveze in tudi širše. Osem let je bil društveni poveljnik in šest let njen predsednik. Več kot trideset let je bil podpoveljnik GZ Črnomelj ter bil skozi leta član več društvenih in zveznih organov.

Za svoje zavzeto delo in življenjski prispevek k razvoju gasilstva je prejel več priznanj in odlikovanj. Leta 2007 je kot najvišje v zbirki njegovih odlikovanj prejel priznanje kipec gasilca.

Domači gasilci smo mu za ves njegov trud, dobro voljo ter veliko gasilsko srce hvaležni ter ponosni, da smo ga imeli čast imeti med sabo.

Zaradi izrednih razmer bo pogreb potekal v ožjem družinskem krogu. Žalna slovesnost bo po koncu izrednih razmer.

(http://www.vspomin.com/cgblog/275/73/)