PGD Črnomelj

Zadnja intervencija

Nesreče ljudi na in v vodi 24.05.2020

Ob 18.43 je ob naselju Vinica, občina Črnomelj, občan padel v reko Kolpo. Gasilci PGD Črnomelj smo s čolnom preiskali reko od jezu na Vinici do naselja Zilje. Pogrešanega nismo našli.

Bodite dobrodelni

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun. Izpolnite obrazec na spodnji povezavi in ga pošljite po pošti.

Izpolnite obrazec

V zadnjem letu so nam pomagali

Zahvalili bi se vsem, ki nam pomagate.

Mizarstvo Jože Sedlar s.p.

Harvey Norman

ESOL

Bar Piccolo

Strojno ključavničarstvo Vrlinič

ViDIT

Leopold Papež

Leopold Papež, rojen leta 1932, je kot devetnajstletnik leta 1951 postal član PGD Črnomelj in mu ostal zvest skoraj polnih sedemdeset let. V teh letih je pustil neizbrisen pečat v vrstah domačega društva, zveze in tudi širše. Osem let je bil društveni poveljnik in šest let njen predsednik. Več kot trideset let je bil podpoveljnik GZ Črnomelj ter bil skozi leta član več društvenih in zveznih organov.

Za svoje zavzeto delo in življenjski prispevek k razvoju gasilstva je prejel več priznanj in odlikovanj. Leta 2007 je kot najvišje v zbirki njegovih odlikovanj prejel priznanje kipec gasilca.

Domači gasilci smo mu za ves njegov trud, dobro voljo ter veliko gasilsko srce hvaležni ter ponosni, da smo ga imeli čast imeti med sabo.

Zaradi izrednih razmer bo pogreb potekal v ožjem družinskem krogu. Žalna slovesnost bo po koncu izrednih razmer.

(http://www.vspomin.com/cgblog/275/73/)