PGD Črnomelj

Zadnja intervencija

Požari na sredstvih cestnega prometa 15.09.2020

Ob 1.31 sta na Trgu svobode v Črnomlju goreli parkirani osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj smo zavarovali kraj, pogasili požar ter s termovizijsko kamero pregledali zid bližnje stavbe. Vozili sta popolnoma uničeni.

Bodite dobrodelni

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun. Izpolnite obrazec na spodnji povezavi in ga pošljite po pošti.

Izpolnite obrazec

V zadnjem letu so nam pomagali

Zahvalili bi se vsem, ki nam pomagate.

Tjt Burazer trgovina in Agroproizvodnja d.o.o.

ESOL

Strojno ključavničarstvo Vrlinič

ViDIT

Mizarstvo Jože Sedlar s.p.

18.1 smo imeli redni letni občni zbor PGD Črnomelj, ki je bil že 146. po vrsti.

Na dnevnem redu občnega zbora je bilo 10 točk, med temi tudi razrešnica predsednika, poveljnika in organov PGD ter volitve novega predsednika, poveljnika ter članov organov PGD.

Od vabljenih 122 članov, ki imajo glasovalno pravico jih je bilo na občnem zboru prisotnih več kot polovica, ki se je odločila, da bodo letos volitve tajne.

Po preštetih glasovih je velika večina članov za novega predsednika PGD Črnomelj potrdila Andreja Mežnarja in z njim vred tudi upravni odbor v sestavi: Matjaž Vardjan, Ines Ružič Vardjan, Tadej Gorenc, Bojan Klemenčič, Urška Švajger, Vilma Ladika, Srečko Švajger in Marjan Horvat.

Z vsemi glasovi za so člani PGD Črnomelj za novega poveljnika potrdili Matjaža Vardjana in poveljstvo v sestavi: Andrej Mežnar, Peter Štefanič, Jože Weiss, Marko Matotek, Tomaž Lozar, Matej Mežnar, Martin Ilenič in Tomaž Švajger.

Predsednik nadzornega odbora je od včeraj Janez Vidic, člana nadzornega odbora pa Stanislav Zupančič in Jos Asani, predsednik disciplinske komisije Benjamin Grahek in člana Boris Mikložič in Primož Pezdirc.

Po sprejemu letnega plana za delo društva, ki ga je podal predsednik Andrej Mežnar in po sprejemu letnega plana za delo operative, ki ga je predstavil poveljnik Matjaž Vardjan, je sledila podelitev napredovanj v čine in podelitev priznanj za dolgoletno delo v društvu, priznanj za delo v operativi, podelitev plaket veterana, priznanj za življenjski jubilej, priznanj Gasilske zveze III. in II. stopnje ter podelitev gasilskega odlikovanja plamenica II. stopnje, ki jo je prejel Tomaž Švajger.

Po pozdravnem nagorovu župana, predstavnika ReCO Novo mesto in URSZR, regijskega poveljnika GZ, predsednika in poveljnika GZ, častnega predsednika GZ, direktorice Zdravstvenega doma, komandirja Policijske postaje Črnomelj, pobratenih, prijateljskih in sosednjih gasilskih društev je sledilo druženje v prijateljskem vzdušju ob jedači in pijači.(več slik na spletni strani Radia Odeon)

146. Občni zbor