PGD Črnomelj

Zadnja intervencija

Požari v kompleksnih industrijskih objektih 23.08.19

Ob 14.20 je v Ulici heroja Starihe v Črnomlju, občina Črnomelj, prišlo do zadimljenja proizvodnih prostorov v podjetju Akrapovič. Vzrok dima je bila povišana temperatura ene od peči za obdelavo karbona. Gasilci PGD Črnomelj smo s termovizijsko kamero pregledali okolico peči, spremljali padanje temperature in prezračili prostore proizvodnje. Požara ni bilo.

Bodite dobrodelni

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun. Izpolnite obrazec na spodnji povezavi in ga pošljite po pošti.

Izpolnite obrazec

V zadnjem letu so nam pomagali

Zahvalili bi se vsem, ki nam pomagate.

Mizarstvo Jože Sedlar s.p.

Harvey Norman

Noktus

ESOL

Bar Piccolo

Strojno ključavničarstvo Vrlinič

A-SPRINT

Elektronika Hrovat

EE SYSTEMS, Tomaž Strmec

Hutar Trgovina

Peter Šterbenc

Tamburaška skupina Vodomec

Ključavničarstvo Matej Adlešič

Pekarna Lara Lady

ViDIT

V soboto 18.5 je potekalo regijsko preverjanje ekip prve pomoči civilne zaščite in rdečega križa Slovenije. Na preverjanju so sodelovali tudi člani PGD Črnomelj (Ines R. Vardjan, Andrej Mežnar, Matej Mežnar), ki so skupaj s člani RKS Črnomelj (Nina Mržljak, Katja K. Plut, Borut Brvar) dosegli zavidljivo 2. mesto izmed 13. sodelujočih ekip. S tem so dokazali, da so zelo dobro usposobljeni tudi v primeru intervencij, in da smo v sodelovanju z ostalimi službami skupaj močnejši. Ekipa je celo leto pridno vadila skupaj z ekipo CZ Črnomelj, kateri so dosegli odlično 3. mesto.