PGD Črnomelj

Zadnja intervencija

Nesreče ljudi na in v vodi 24.05.2020

Ob 18.43 je ob naselju Vinica, občina Črnomelj, občan padel v reko Kolpo. Gasilci PGD Črnomelj smo s čolnom preiskali reko od jezu na Vinici do naselja Zilje. Pogrešanega nismo našli.

Bodite dobrodelni

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun. Izpolnite obrazec na spodnji povezavi in ga pošljite po pošti.

Izpolnite obrazec

V zadnjem letu so nam pomagali

Zahvalili bi se vsem, ki nam pomagate.

Mizarstvo Jože Sedlar s.p.

Harvey Norman

ESOL

Bar Piccolo

Strojno ključavničarstvo Vrlinič

ViDIT

V soboto 18.5 je potekalo regijsko preverjanje ekip prve pomoči civilne zaščite in rdečega križa Slovenije. Na preverjanju so sodelovali tudi člani PGD Črnomelj (Ines R. Vardjan, Andrej Mežnar, Matej Mežnar), ki so skupaj s člani RKS Črnomelj (Nina Mržljak, Katja K. Plut, Borut Brvar) dosegli zavidljivo 2. mesto izmed 13. sodelujočih ekip. S tem so dokazali, da so zelo dobro usposobljeni tudi v primeru intervencij, in da smo v sodelovanju z ostalimi službami skupaj močnejši. Ekipa je celo leto pridno vadila skupaj z ekipo CZ Črnomelj, kateri so dosegli odlično 3. mesto.