PGD Črnomelj

Zadnja intervencija

Nesreče ljudi na in v vodi 24.05.2020

Ob 18.43 je ob naselju Vinica, občina Črnomelj, občan padel v reko Kolpo. Gasilci PGD Črnomelj smo s čolnom preiskali reko od jezu na Vinici do naselja Zilje. Pogrešanega nismo našli.

Bodite dobrodelni

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun. Izpolnite obrazec na spodnji povezavi in ga pošljite po pošti.

Izpolnite obrazec

V zadnjem letu so nam pomagali

Zahvalili bi se vsem, ki nam pomagate.

Mizarstvo Jože Sedlar s.p.

Harvey Norman

ESOL

Bar Piccolo

Strojno ključavničarstvo Vrlinič

ViDIT

V soboto, 13.4.2019 je v Dragatušu, potekala velika gasilsko reševalna vaja GZ Črnomelj. Vaja je bila izvedena z namenom, da se preveri operativno delovanje in sodelovanje sil za zaščito, reševanje in pomoč pri gašenju in reševanju ob množični nesreči. Vaja je bila izvedena na podlagi predpostavke, da je prišlo v OŠ Komandanta Staneta Dragatuš do eksplozije plina v plinski postaji, posledično po napeljavi tudi v prostore kuhinje. V objektu je normalen dan poučevanja otrok. V šoli je potekal pouk. Sledilo je reševanje, evakuacija, gašenje...V vsej tej zmedi pride do prometne nesreče na glavni cesti Dragatuš - Podlog zaradi izsiljene prednosti.Sodeluje tudi helikopter slovenske vojske, ki prepelje ponesrečenega v UKC. Proti koncu pri podiranju drevesa v gozdu pri Dobreču pride do nesreče, kjer delavca stisne drevo, pri čemer dobi poškodbe glave. Zaradi neznane lokacije nesreče se prične iskalna akcija, v kateri sodeluje poleg gasilcev tudi enota belokranjskih reševalnih psov.
V vaji, ki jo je vodil občinski gasilski poveljnik Občine Črnomelj, tov. Jože Vrščaj, je sodelovalo preko 384 udeležencev, s kar 42 vozili in sicer:
- 27 enot gasilskih društev GZ Črnomelj,
- štab CZ Občine Črnomelj,
- RK Črnomelj,
- Nujna medicinska pomoč Črnomelj,
- Enota za podporo vodenju Ljubljana,
- Helikopterska enota,
- Pobrateno društvo DVD Novi Marof
- Enota reševalnih psov ŠKD Bela krajina
Vajo, ki je bila napovedana, si je ogledal tudi župan Občine Črnomelj g. Andrej Kavšek in veliko število gledalcev.

(Več slik na facebooku GZ Črnomelj: Povezava)