PGD Črnomelj

Zadnja intervencija

Nesreče v cestnem prometu 22.05.19

Ob 19.53 sta na cesti v kraju Črmošnjice, občina Semič, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj in Črmošnjice sno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečencev in posuli razlite motorne tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi in ju odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Na kraju je bil tudi dežurni delavec cestnega podjetja, ki je očistil cestišče.

Bodite dobrodelni

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun. Izpolnite obrazec na spodnji povezavi in ga pošljite po pošti.

Izpolnite obrazec

V zadnjem letu so nam pomagali

Zahvalili bi se vsem, ki nam pomagate.

Mizarstvo Jože Sedlar s.p.

Harvey Norman

Noktus

ESOL

Bar Piccolo

Strojno ključavničarstvo Vrlinič

A-SPRINT

Elektronika Hrovat

EE SYSTEMS, Tomaž Strmec

Hutar Trgovina

Peter Šterbenc

Tamburaška skupina Vodomec

Ključavničarstvo Matej Adlešič

Pekarna Lara Lady

ViDIT

V gasilskem domu Črnomelj je 12.1 potekal že 145. občni zbor društva, katerega so se udeležili tudi črnomaljski župan Andrej Kavšek, predsednik Gasilske zveze Črnomelj Boris Kambič, poveljnik Gasilske zveze Črnomelj Jože vrščaj, Janja Brulc z Uprave RS za zaščito in reševanje Novo mesto, komandir PP Črnomelj Boris Korasa, člani pobratenih in prijateljskih ter sosednjih gasilskih društev (Duga Resa, Ogulin, Otočac, Senj, Slunj, Popovača, Žužemberk, Škofja Loka, Zbure, Semič, Metlika) ter člani PGD Črnomelj.

Na dnevnem redu občnega zbora je bilo osem točk, med njimi poročila o delu PGD v minulem letu ter obravnava in sprejem programa za leto 2019.

Med drugim so podelili tudi priznanja za dolgoletno delo v društvu, za dolgoletno delo v operativi, za življenjski jubilej, ravno tako so podelili zahvale za sodelovanje na intervenciji s točo v lanskem juniju (vir: Radio Odeon).