PGD Črnomelj

Bodite dobrodelni

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun. Izpolnite obrazec na spodnji povezavi in ga pošljite po pošti.

Izpolnite obrazec

Zadnja intervencija

Nesreče v cestnem prometu 6.11.2018

Ob 10.53 sta na cesti Črnomelj–Ručetna vas v naselju Lokve, občina Črnomelj, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj smo zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, oljne madeže posuli z vpojnim sredstvom in nudili pomoč policistom pri usmerjanju prometa ter pri oskrbi poškodovane osebe reševalcem NMP Črnomelj, ki so poškodovano osebo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

V zadnjem letu so nam pomagali

Zahvalili bi se vsem, ki nam pomagate.

Bar Piccolo

A-SPRINT d.o.o.

Elektronika Hrovat s.p.

EE SYSTEMS, Tomaž Strmec s.p.

Hutar Trgovina

Peter Šterbenc

Tamburaška skupina Vodomec

Ključavničarstvo Matej Adlešič

ESOL

Strojno ključavničarstvo Vrlinič

Pekarna Lara Lady d.o.o.

ViDIT

Minister za obrambo Karl Erjavec se je včeraj mudil v Črnomlju. Najprej se je sestal na delovnem obisku pri županji Mojci Čemas Stjepanovič, nato pa je sledil sprejem pri gasilcih Gasilske zveze Črnomelj v črnomaljskem gasilskem domu.

Gasilci so namreč iz prve roke želeli seznaniti ministra o odprtih zadevah, predvsem gre tu za ureditev statusa gasilca in ostalih prostovoljcev, ki delujejo v sistemu zaščite in reševanja, prenosu lastništva zemljišč na Vražjem kamnu za potrebe zaščite in reševanja na Občino Črnomelj ter o prenosu lastništva dela objekta gasilskega doma Črnomelj na PGD Črnomelj. Beseda je tekla še o nujnosti spremembe Uredbe o organiziranju, opremljanju in usposabljanju sil za zaščito, reševanje in pomoč ter tudi o problematiki, s katero se srečujejo Občina in gasilske enote zaradi migrantskih tokov in posredovanj na reki Kolpi ter o pokrivanju interventnih stroškov GZ Črnomelj.

Na sestanku je bil, poleg vodstva GZ Črnomelj ter predstavnikov gasilskih društev, ministra in županje, prisoten še direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But. Slednjega je županja povprašala, kako je z reševanjem vlog škode po neurju s točo, ki jih je Občina posredovala URSZR in še ni prejela odgovora. Poudarila je, da prebivalci, ki so bili oškodovani in so oddali vloge, pričakujejo odgovor čimprej, saj je marsikomu ujma poslabšala socialno stanje. Direktor je obljubil, da bomo pisni odgovor prejeli v kratkem. Predstavil je tudi novosti in predloge novosti v zakonodaji, vezane na gasilstvo. (vir: Radio Odeon)

Obrambni minister Karl Erjavec v Črnomlju