PGD Črnomelj

Zadnja intervencija

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih 17.06.19

Ob 19.01 je pri OŠ Loka na Kidričevi ulici v Črnomlju gorel večji kovinski zabojnik za komunalne odpadke. Požar smo pogasili gasilci PGD Črnomelj.

Bodite dobrodelni

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun. Izpolnite obrazec na spodnji povezavi in ga pošljite po pošti.

Izpolnite obrazec

V zadnjem letu so nam pomagali

Zahvalili bi se vsem, ki nam pomagate.

Mizarstvo Jože Sedlar s.p.

Harvey Norman

Noktus

ESOL

Bar Piccolo

Strojno ključavničarstvo Vrlinič

A-SPRINT

Elektronika Hrovat

EE SYSTEMS, Tomaž Strmec

Hutar Trgovina

Peter Šterbenc

Tamburaška skupina Vodomec

Ključavničarstvo Matej Adlešič

Pekarna Lara Lady

ViDIT

V črnomaljskem vrtcu Loka je 8.5 potekala evakuacijska vaja, v kateri so sodelovale vse skupine otrok, zaposleni in seveda Prostovoljno gasilsko društvo Črnomelj, ki je v nekaj minutah prispelo na prizorišče dogodka. Zaposleni so otroke evakuirali že ob prvem znaku požara (dim v stavbi) in jih odpeljali na mesta, ki so predvidena za zbiranje. Gasilci smo najprej preverili ali so v stavbi še kakšne osebe. Poškodovano vzgojiteljico, ki je bila še v prostorih, smo brž odnesli na varno in ji nudili prvo pomoč. Požar smo pogasili, prostore prezračili in s termo kamere preverili, ali je požar nevtraliziran in ali mogoče obstaja še kakšno žarišče topolote.

Otroci so seveda uživali v evakuaciji in predvsem v opazovanju gasilcev v akciji. Verjetno bo PGD Črnomelj dobil še kakšnega člana več.

(vir: Radio Odeon)