PGD Črnomelj

Zadnja intervencija

Nesreče ljudi na in v vodi 10.4.2018

Ob 11.55 smo pri naselju Žuniči, občina Črnomelj, gasilci PGD Črnomelj smo iz reke Kolpe s pomočjo čolna izvlekli utopljeno osebo in jo predali pristojnim službam.

Bodite dobrodelni

0,5% svoje dohodnine lahko namente našemu društvu. Izpolnite obrazec na spodnji povezavi in ga pošljite po pošti.

Povezava do obrazca

V zadnjem letu so nam pomagali

Tako kot vsako leto, se je del operative tudi letos v sredini decembra odpravil na strokovno ekskurzijo. Letošnji cilj je bila štajerska regija, kjer smo si ogledali Prostovoljno gasilsko društvo Ptuj, mikropivovarno Bevog Brewery in Gasilska brigada Maribor.

Dan se je začel zgodaj zjutraj, ko smo odrinili izpred gasilskega doma. Najprej smo se ustavili pri kolegih iz Ptuja. Pri njih smo bili izredno lepo sprejeti in njihov poveljnik nam je resnično dobro predstavil društvo in njihovo delovanje.

PGD Ptuj je eno izmet najstarejših gasiskih društev v Sloveniji, saj je bilo ustanovljeno že leta 1870. So društvo 4. kategorije in opravijo približno 200 intervencij letno.

Sledil je ogled mikropivovarne Bevog. Pivovarna spada med najboljše v svetu, saj se lahko pohvalijo z kar nekaj priznanji in nagradami. Med drugim je bilo eno izmed njihovih piv izbrano za tretje najoljše pivo na svetu.

Na koncu smo obiskali še poklicne kolege iz Maribora. Tudi tam so nas lepo sprejeli in nam razkazali ter predstavili delovanje njihove enote.

Gsilska brigada z svojo osnovno dejavnostjo pokriva območje 145km2 in 113000 prebivalcev, skupno pa pokriva slabih 1000km2 in 210000 prebivalcev. Po kategorizaciji spadajo v 7 kategorijo. Letno opravijo okoli 700 intervencij.

Nato je sledilo pozno kosilo in pot domov.

Vsekakor bomo nadaljevali z tradicijo strokovnih ekskurzij, saj se lahko na tak način ogromno naučiš.