PGD Črnomelj

Zadnja intervencija

Nesreče v cestnem prometu 18.2.2019

Ob 14.43 je na cesti Kanižarica–Vinica, pri naselju Kvasica, občina Črnomelj, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in se prevrnil na bok. Gasilci PGD Črnomelj smo ga s tehničnim posegom rešili iz vozila, pomagali reševalcem pri oskrbi, odklopili akumulator in vozilo postavili na kolesa. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so voznika na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Nesreče v cestnem prometu 18.2.2019

Bodite dobrodelni

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun. Izpolnite obrazec na spodnji povezavi in ga pošljite po pošti.

Izpolnite obrazec

V zadnjem letu so nam pomagali

Zahvalili bi se vsem, ki nam pomagate.

Noktus

Mizarstvo Jože Sedlar s.p.

ESOL

Bar Piccolo

Strojno ključavničarstvo Vrlinič

A-SPRINT

Elektronika Hrovat

EE SYSTEMS, Tomaž Strmec

Hutar Trgovina

Peter Šterbenc

Tamburaška skupina Vodomec

Ključavničarstvo Matej Adlešič

Pekarna Lara Lady

ViDIT

V petek 22.09.2017 je v sklopu Evropskega tedna mobilnosti v Črnomlju potekala prireditev "Dan brez avtomobila", kjer so v sodelovanju z Reševalno postajo Zdravstvenega doma Črnomelj sodelovali gasilci - člani PGD Črnomelj ter pripadniki ekipe Civilne zaščite Črnomelj. Z interaktivno vajo, kjer je bilo poškodovanih 7 biciklistov in ena peška, so organizatorji vaje želeli opozoriti na nevarnosti, ki prežijo na vse udeležence v cestnem prometu in pomenu prvega posredovanja očividcev pri tovrstni nezgodi. Nezgoda, ki so jo uprizorili z edukativnim namenom populacije je tako obravnavala poškodovance od prvega pristopa naključnega mimoidočega k poškodovanim, pravilne izvedbe klica na 112 in ustreznega nudenja laične prve pomoči do prihoda interventnih enot. Predstavljene so bile aktivnosti gasilcev, ki jih ob večjem številu poškodovanih izvajajo v sodelovanju z reševalci ter princip razvrščanja poškodovanih glede na resnost poškodb, ki so jih utrpeli poškodovanci v nezgodi.