PGD Črnomelj

Bodite dobrodelni

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun. Izpolnite obrazec na spodnji povezavi in ga pošljite po pošti.

Izpolnite obrazec

Zadnja intervencija

Nesreče v cestnem prometu 14.8.2018

Ob 17.19 je v ulici Kočevje v Črnomlju prišlo do prometne nesreče, kjer sta bili udeleženi dve osebni vozili. V nesreči je bilo poškodovanih šest oseb. Oskrbeli so jih reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj ter jih odpeljali v SB Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj smo zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem, nudili pomoč pri usmerjanju prometa, odklopili akumulatorja in posuli z vpojnimi sredstvi razlite motorne tekočine.

V zadnjem letu so nam pomagali

Zahvalili bi se vsem, ki nam pomagate. Zaradi povečanega števila donacij po neurju s točo ne moremo vseh napisati, smo vam pa vseeno zelo hvaležni.

Bar Piccolo

A-SPRINT d.o.o.

Elektronika Hrovat s.p.

EE SYSTEMS, Tomaž Strmec s.p.

Hutar Trgovina

Peter Šterbenc

Tamburaška skupina Vodomec

Ključavničarstvo Matej Adlešič

ESOL

Strojno ključavničarstvo Vrlinič

Fix3D

ViDIT

V petek 22.09.2017 je v sklopu Evropskega tedna mobilnosti v Črnomlju potekala prireditev "Dan brez avtomobila", kjer so v sodelovanju z Reševalno postajo Zdravstvenega doma Črnomelj sodelovali gasilci - člani PGD Črnomelj ter pripadniki ekipe Civilne zaščite Črnomelj. Z interaktivno vajo, kjer je bilo poškodovanih 7 biciklistov in ena peška, so organizatorji vaje želeli opozoriti na nevarnosti, ki prežijo na vse udeležence v cestnem prometu in pomenu prvega posredovanja očividcev pri tovrstni nezgodi. Nezgoda, ki so jo uprizorili z edukativnim namenom populacije je tako obravnavala poškodovance od prvega pristopa naključnega mimoidočega k poškodovanim, pravilne izvedbe klica na 112 in ustreznega nudenja laične prve pomoči do prihoda interventnih enot. Predstavljene so bile aktivnosti gasilcev, ki jih ob večjem številu poškodovanih izvajajo v sodelovanju z reševalci ter princip razvrščanja poškodovanih glede na resnost poškodb, ki so jih utrpeli poškodovanci v nezgodi.