PGD Črnomelj

Bodite dobrodelni

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Takšna donacija ga nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun. Izpolnite obrazec na spodnji povezavi in ga pošljite po pošti.

Izpolnite obrazec

Zadnja intervencija

Tehnična in druga pomoč 28.9.2018

Ob 14.53 je na odseku ceste Črnomelj–Vranoviči, občina Črnomelj, prišlo do onesnaženja z razlitim betonom. Gasilci PGD Črnomelj in dežurni delavci cestnega podjetja smo cestišče dolžine okoli 200 metrov očistili in oprali.

V zadnjem letu so nam pomagali

Zahvalili bi se vsem, ki nam pomagate.

Bar Piccolo

A-SPRINT d.o.o.

Elektronika Hrovat s.p.

EE SYSTEMS, Tomaž Strmec s.p.

Hutar Trgovina

Peter Šterbenc

Tamburaška skupina Vodomec

Ključavničarstvo Matej Adlešič

ESOL

Strojno ključavničarstvo Vrlinič

Pekarna Lara Lady d.o.o.

ViDIT

V petek 22.09.2017 je v sklopu Evropskega tedna mobilnosti v Črnomlju potekala prireditev "Dan brez avtomobila", kjer so v sodelovanju z Reševalno postajo Zdravstvenega doma Črnomelj sodelovali gasilci - člani PGD Črnomelj ter pripadniki ekipe Civilne zaščite Črnomelj. Z interaktivno vajo, kjer je bilo poškodovanih 7 biciklistov in ena peška, so organizatorji vaje želeli opozoriti na nevarnosti, ki prežijo na vse udeležence v cestnem prometu in pomenu prvega posredovanja očividcev pri tovrstni nezgodi. Nezgoda, ki so jo uprizorili z edukativnim namenom populacije je tako obravnavala poškodovance od prvega pristopa naključnega mimoidočega k poškodovanim, pravilne izvedbe klica na 112 in ustreznega nudenja laične prve pomoči do prihoda interventnih enot. Predstavljene so bile aktivnosti gasilcev, ki jih ob večjem številu poškodovanih izvajajo v sodelovanju z reševalci ter princip razvrščanja poškodovanih glede na resnost poškodb, ki so jih utrpeli poškodovanci v nezgodi.